Marängtårta med röda vinbär

Marängtårta med röda vinbär

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Tårtbotten

    1. 4 st Äggvitor
    2. 3 dl Socker
    3. 3 dl Kellogs Crispies
  2. Fyllning

    1. 4 st Äggulor
    2. 1 dl Socker
    3. 1 dl Grädde
    4. 100 g Smör
    5. 1 tsk Vaniljsocker
  3. Garnering

    1. 4 dl Grädde
    2. Några kvistar Röda vinbär
  4. Alternativa bär eller frukter

    1. Kiwi, blåbär, hallon, mandarinklyftor

Gör så här

    1. 1.

      TÅRTBOTTEN Vispa vitorna hårt, blanda i sockret, lite i taget, och vispa tills du har en tjock marängsmet, blanda sedan i crispies. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper. 125 grader i 65 minuter.

    2. 2.

      FYLLNING Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull, sjud på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Blanda i 100 g smör och 1 tsk vaniljsocker. Låt krämen kallna.

    3. 3.

      Dela botten i två delar, lägg krämen mellan bottnarna. Vispa 3-4 dl grädde och lägg på. Garnera med bär eller frukt företrädesvis röda vinbär.

    4. 4.

      Tårtan är även god dagen efter, då är den lite seg!

Är innehållet i detta recept olämpligt?