Marängtårta med chokladfyllning

Marängtårta med chokladfyllning

Av: / Foto: Camilla K
60 min
1 st
Ugn 100˚ Ersätt vetemjöl med maizena eller mandelmjöl för glutenfri tårta
Annons

Ingredienser

  1. Maräng

    1. 3 st äggvitor
    2. 2,5 dl strösocker
    3. 3 dl Rice Krispies
  2. Fyllning

    1. 1 dl vatten
    2. 2,5 msk vetemjöl
    3. 50 g mörk choklad
    4. 50 g smör
    5. 1 dl florsocker
    6. 1 st äggula
    7. 3 dl vispgrädde
  3. Garnering

    1. 30 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggvitan hårt. Blanda i socker och flingor.

    2. 2.

      Bred ut smeten i form på bakplåtspapper. Grädda 90 min. Låt svalna. Delas försiktigt i två halvor.

    3. 3.

      Vispa vatten och mjöl. Smält choklad och smör. Blanda och tillsätt övriga ingredienser, förutom grädden och vispa ihop. Bred över ena marängbottenhalvan.

    4. 4.

      Vispa grädden och bred över chokladfyllningen. Lägg på andra marängbotten.

    5. 5.

      Smält mörk choklad över vattenbad. Garnera tårtan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?