Marängtårta från Il Tempo

Marängtårta från Il Tempo

200 min
1 Stycken
En himmelsk god marängtårta med vaniljkräm!
Fler recept på:
Tårta , Bakelser, Maränger
Annons

Ingredienser

  1. anslag

    1. 5 st Ägg
    2. 1.33 dl Socker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 2.5 dl Vetemjöl
  2. Crème pâtissière

    1. 1 st vaniljstång - urtagen
    2. 0.5 st citron - zesten
    3. 3 dl Mjölk
    4. 3 st Äggulor
    5. 8.5 dl Socker
    6. 2 msk maizena
  3. montering

    1. 3 dl Crème pâtissière
    2. 6 dl Grädde - vispad
  4. maräng

    1. 4 st Äggvitor
    2. 1 st vaniljstång - urtagen
    3. 0.5 st citron - pressad
    4. 2.5 dl Socker

Gör så här

    1. 1.

      Anslag: Sätt ugnen på 165°. Vispa ägg, socker och vanilj över vattenbad till 86°; det ska vara pösigt och vitt. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills smeten kallnat. Sikta ner mjölet. Fyll smeten i en smord och mjölad form med 22 cm diameter. Grädda i 30–35 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Dela kakan i 3 jämna fina bottnar.

    2. 2.

      Crème pâtissière: Koka upp vanilj, zest och mjölk; ställ åt sidan och täck med lock. Vispa gulor och socker pösigt och vitt; vänd ner maizena. Blanda ner äggsmeten i den varma vätskan och vispa smeten tjock på medelvärme. Sila. Kyl vaniljkrämen i vattenbad.

    3. 3.

      Montering: Blanda ihop grädde och vaniljkräm. Varva krämen mellan bottnarna, men lämna en liten fri kant längst ut. Ställ kallt i 2 timmar.

    4. 4.

      Maräng: Sätt ugnen på 260°. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt citronjuicen. Tillsätt sockret och vaniljen, och vispa i maskin i cirka 8 minuter till en fluffig och fast maräng. Täck tårtan med marängen och grädda den snabbt tills den fått färg, 1–2 minuter. Pudra med florsocker.

Fler recept på:
Tårta , Bakelser, Maränger
Är innehållet i detta recept olämpligt?