Marängtårta

Marängtårta

Av:
60 min
Annons

Ingredienser

  1. Sockerkaka

    1. 3 äggulor
    2. 1 ½ dl strösocker
    3. 5 msk mjölk
    4. 2 ½ dl vetemjöl
    5. 3 tsk bakpulver
    6. 1 tsk vaniljsocker
  2. Marängsmet

    1. 3 äggvitor
    2. 2 ½ dl strösocker
  3. Garnering

    1. 3 dl vispgrädde
    2. flagad mandel
    3. bär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200-225 grader.

    2. 2.

      Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum.

    3. 3.

      Vispa sedan ihop sockerkakssmeten.

    4. 4.

      Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred först ut sockerkakssmeten över hela bottnen och sedan marängsmeten över.

    5. 5.

      Strö flagad mandel över marängen.

    6. 6.

      Grädda på 2:a falsen nedifrån i ca 15 minuter.

    7. 7.

      När kakan svalnat, skär den i 2 delar.

    8. 8.

      Lägg sedan sockerkaksdelarna mot varandra med vispad grädde och bär emellan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?