Maränger med blåbär och citrongrädde

Maränger med blåbär och citrongrädde

Av:
90 min
12 st
Annons

Ingredienser

  1. Maräng

    1. 3 st äggvitor rumsvarma
    2. 1 tsk pressad citronsaft
    3. 2 dl socker
  2. Blåbärssylt

    1. 3 dl blåbär
    2. 1 dl syltsocker
  3. Fyllning

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 1 msk lemoncurd
    3. färska blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Blåbärssylt: Värm upp bären i en kastrull under omröring tills de börjar safta sig. Mixa dem till slät sås. Tillsätt syltsockret och rör om. Låt sylten koka i ytterligare 2 min. Dra kastrullen från värmen och låt den kallna.

    2. 2.

      Maräng: Sätt ugnen på 125°.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna och citronsaften med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.

    4. 4.

      Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut marängsmeten till toppar. Lägg ca 2/3 av sylten i små klickar i smeten. Rör om med en tesked så att sylten dras ut och blandas ner i marängerna till ett melerat mönster-

    5. 5.

      Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de känns torra och spröda och de släpper bakplåtspappret. Lår gärna de färdiggräddade marängerna stå kvar i ugnen att torka i eftervärmen med luckan på glänt.

    6. 6.

      Fyllning: Vid servering vispas grädden ihop med lemon curd. Fördela citrongrädden ovanpå marängerna och klicka över den sparade blåbärssylten. Rör om till ett melerat mönster med en tesked.

    7. 7.

      Strö över litet färska blåbär och servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?