Marängchokladpaj

Marängchokladpaj

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 4 äggvitor
    2. 0,5 tsk salt
    3. 0,33 tsk bakpulver
    4. 2 dl strösocker
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 1 msk smör till formen
    7. 50 g flisad mandel
  1. fyllning

    1. 200 g mörk choklad
    2. 0,75 dl mjölk
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 3 msk florsocker
    5. 3 dl vispgrädde
  2. dekoration

    1. körsbär, persikor, aprikoser

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggvitorna tillsammans med salt och bakpulver tills de är styva. Rör i strösockret och vaniljsockret försiktigt. Smörj en pajform och bred ut smeten där i. Tryck upp lite på kanterna. Strö över den flisade mandeln och grädda i en timme i ca 150 graders värme. Stäng av värmen och låt pajskalet stå kvar i 30 min. Låt kallna helt.

    2. 2.

      Fyllning: Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Tillsätt mjölk, vaniljsocker och florsocker. Vispa grädden och vänd ner i chokladsmeten. Bred ut i pajformen och kyl pajen. Dekorera med frukt och ev grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?