Marängbakelser med frukt

Marängbakelser med frukt

Av: / Foto: Erik Karlsson
270 min
10 stycken
Recept på glutenfri marängbakelse. För att marängerna ska få sin fina form, gräddar du dem i kakformar av aluminium. Låt marängerna stå min 4 timmar innan du tar ur de ur formarna.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 5 st äggvitor
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 tsk bakpulver
    4. 1/2 krm salt
  1. Fyllning

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 2-3 msk lemon curd
    3. passionsfrukt, ananas, fikon, kiwi

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitorna till styvt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i oljade foliemoofrmar. Gör en grop i mitten för fyllningen. Sätt in i ugnen och stäng av värmen. Låt stå i minst 4 timmar. Lossa sedan marängerna ur formarna.

    2. 2.

      Vispa grädden och blanda med lemon curd. Smaka av och klicka krämen i marängformerna. Garnera med frukten i bitar.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?