Marängbakelser

Marängbakelser

Av:
70 min
6 bakelser
Glutenfria marängbakelser.
Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas, Tårta , Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 2 st äggvitor
    2. 2 st droppar pressad citronsaft
    3. 1 1/2 dl strösocker
  1. Fyllning

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 1 dl lemon curd
    3. 1 liter jordgubbar
    4. myntakvistar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125°.

    2. 2.

      Vispa ihop äggvitor med citronsaft. Tillsätt halva mängden strösocker och vispa tills det tjocknar något. Tillsätt resten av sockret och vispa tills du har ett hårt skum. Häll marängen i en spritspåse.

    3. 3.

      Rita 6 cirklar, ca 6-7 cm i diameter, på ett bakplåtspapper som mall för marängbottnarna. Spritsa eller bred ut marängsmet till runda plattor.

    4. 4.

      Rita 6 något mindre cirklar på ett bakplåtspapper och spritsa ut 1 cm tjocka marängringar.

    5. 5.

      Grädda 35-45 minuter eller tills marängerna känns torra, lätta och fina. Ibland behöver man vända på dem. Ta ut och låt svalna.

    6. 6.

      Vid servering: Häll grädde och lemoncurd i en bunke och vispa tills det blir fluffigt och fint. Skiva jordgubbar och placera som en blomma på marängplattorna. Spritsa ut grädden ovanpå. Placera marängringarna överst och placera därefter skivade jordgubbar i hålen. Garnera med kryddgrönt.

Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas, Tårta , Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?