Marängäpplen med kolagrädde

Marängäpplen med kolagrädde

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
4 port
Ljuvliga äpplen toppade med fluffig maräng – servera med vispad kolagrädde!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Citron, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 4 st äpplen (fast sort)
    3. 5 dl vatten
    4. 2 dl strösocker
    5. saft av 1 citron
  1. Maräng

    1. 2 st äggvitor
    2. 1 st droppe ättiksprit, 12%
    3. ½ dl strösocker
    4. 25 g flagad mandel
  2. Kolagrädde

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 2 msk kolasås (glassås)
    3. ½ st rivet skal av citron

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och kärna ur äpplena med en äppelpip. Skär av botten och toppen på äpplena så att de står stadigt.

    2. 2.

      Koka i en kastrull upp vatten, socker och pressad citron. Koka äpplena knappt mjuka i lagen. Ta upp dem ur spadet och låt dem kallna. Placera äpplena i en ugnssäker form.

    3. 3.

      Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt ättika och socker, vispa en stund. Klicka eller spritsa marängen över äpplena, strö över mandeln. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills marängen fått färg.

    4. 4.

      Kolagrädde: Vispa grädden, smaksätt med kolasås och citronskal. Servera grädden till äpplena.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Citron, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?