Maräng med fikon och grädde

Maräng med fikon och grädde

70 min
4 portioner
En vuxnare dessert med maräng, fikon, grädde och mörk choklad.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 2 äggvitor
    2. 200 g socker
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 1 msk florsocker
    5. 1 äggula
    6. 4 färska fikon
    7. 20 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggvitorna styva. Vispa sedan ner sockret lite i taget. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa runda bottnar, ca 10 cm i diameter, på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Grädda marängerna i ugnen i 100° i ca 1 timme tills de är spröda. Låt dem svalna på galler.

    3. 3.

      Lägg upp krämen tillsammans med fikon på 4 tallrikar. Lägg 1 eller 2 maränglock ovanpå och strö på hackad choklad. Servera tillsammans med gott, starkt kaffe och ev en likör till.

    4. 4.

      Vispa grädden med florsocker och äggula. Dela fikonen i halvor och hacka chokladen grovt.

Tips från kocken

Glassen kan också göras med Baileys eller en whiskylikör, och mandarinerna kan bytas mot andra frukter.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?