Mangoripplad citronglass

Mangoripplad citronglass

Av: / Foto: Ralph Månsson
210 min
7 portioner
Sötad kondenserad mjölk i hittar du bland bakprodukter i din butik.
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt, Glass, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket frysta mangobitar, ca 225 g
    2. 2 st citroner
    3. 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
    4. 5 dl vispgrädde
    5. 1 tsk äkta vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Tina mangon. Finriv citronens skal och ställ åt sidan. Pressa saften ur en halv citron.

    2. 2.

      Mixa mangobitarna, citronsaften och 3 matskedar av den kondenserade mjölken till puré med mixerstav.

    3. 3.

      Vispa resten av den kondenserade mjölken med grädden och vaniljsockret till en fast kräm. Rör i citronskalet.

    4. 4.

      Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tillsätt mangomixen i små slattar och vänd in efter hand till en ripplad glassmet. Frys glassen i minst 3 timmar.

    5. 5.

      Ta fram formen 10 minuter innan glassen ska ätas. Lossa då glassen ur formen och stjälp upp på ett serveringsfat.

Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt, Glass, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?