Mangogryta

Mangogryta

Av:
15 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 3 vitlöksklyftor
    3. 2 cm ingefära, färsk (eller 2 tsk torkad)
    4. 1 1/2 msk gurkmeja, malen
    5. 1 msk kokosolja, kallpressad
    6. 500 gram tomater, krossade
    7. 1/2 dl tomatpuré
    8. 2 dl cashewnötter, naturella (gärna blötlagda)
    9. 400 ml kokosmjölk
    10. salt
    11. svartpeppar
    12. 1 mango (eller 250 gram fryst och tinat)
    13. 2 kycklingfiléer, stekta
    14. 400 gram plommontomater
    15. 70 gram babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka den gula löken och vitlöken.

    2. 2.

      Värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull på låg temperatur.

    3. 3.

      Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lagom grynigt.

    4. 4.

      Häll tillbaka såsen i kastrullen och värm upp den så den blir ljummen.

    5. 5.

      Skär mangon och kycklingen i bitar och lägg ner i kastrullen.

    6. 6.

      Klyfta tomaterna och lägg i tillsammans med spenaten.

    7. 7.

      Servera med kokt durra, quinoa eller bovete.

Är innehållet i detta recept olämpligt?