Mango- och passionsfruktscheesecake

Mango- och passionsfruktscheesecake

Av:
12 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 14 st digestivekex
    2. 100 g smör
  2. Fyllning

    1. 600 g färskost
    2. 1 dl strösocker
    3. 0,25 dl vetemjöl
    4. 0,75 dl turkisk yoghurt
    5. 1 st ägg
    6. 1 st äggula
    7. 190 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan)
  3. Passionsfruktscurd

    1. 2 st äggulor
    2. 1 st ägg
    3. 1,5 dl strösocker
    4. saft från 1 citron
    5. innehållet från 5 passionsfrukter
    6. 0,75 dl maizena
    7. 75 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

    2. 2.

      Mixa kexen till ett fint smul.

    3. 3.

      Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.

    4. 4.

      Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform med diameter på 24 cm och tryck ut kexmassan i den.

    5. 5.

      Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    6. 6.

      Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till 200 grader.

    7. 7.

      Fyll en djup ugnsplåt till hälften med vatten och ställ i nedre delen av ugnen.

    8. 8.

      Vispa ihop färskost och strösocker krämigt.

    9. 9.

      Tillsätt vetemjöl och turkisk yoghurt och vispa lite till.

    10. 10.

      Ha sedan i ägg och äggula, en i taget, under fortsatt vispning.

    11. 11.

      Till sist har du i mangopurén. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen.

    12. 12.

      Grädda cheesecaken i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda den i ytterligare 1 timme.

    13. 13.

      Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken gräddas på eftervärme i ytterligare någon timme innan du låter den svalna helt och hållet i kylskåpet.

    14. 14.

      Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.

    15. 15.

      Curden är klar när du känner att den börjar tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret. Rör om tills smöret smält och du har en jämn curd.

    16. 16.

      Låt curden svalna i kylskåpet i en skål innan du häller den över cheesecake:en.

    17. 17.

      Servera direkt eller förvara i kylskåpet

Är innehållet i detta recept olämpligt?