Mango- och kycklinggratäng

Mango- och kycklinggratäng

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
4 personer
En smarrig middagsrätt med mango och kycklinggratäng.
Fler recept på:
Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portioner kokt ris
    2. 150 g tärnad mango
    3. 1 st tärnad gul paprika
    4. 1 st tärnad orange paprika
    5. 3 msk finhackad persilja
    6. 4 st kycklingfiléer
    7. 140 g bacon
    8. 2 msk smör
    9. salt, svartpeppar
  1. Sås

    1. 3 st schalottenlökar
    2. 2 msk smör
    3. 2 dl vitt vin
    4. 1 dl mango chutney
    5. 3 dl vispgrädde
  2. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda riset med mango, paprika och persilja. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Krydda kycklingfiléerna och vira bacon runt dem, fäst gärna med tandpetare. Bryn dem runt om i smöret och lägg filéerna i formen.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    3. 3.

      Sås: Finhacka löken och fräs den blank och smidig i smöret. Tillsätt vinet och låt koka ihop tills halva mängden återstår. Blanda ner grädde och mango chutney. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills allt fått en gyllene och fin färg. Garnera med kryddgrönt.

Fler recept på:
Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?