Mango- och ananastårta med mandelbotten

Mango- och ananastårta med mandelbotten

Av: / Foto: Karin Skoog
30 min
10
Det är viktigt att använda den syltade, söta, ingefäran, inte den inlagda som är tillbehör till sushi.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Alla Hjärtans Dag, Bakelser, Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 9 st torkade aprikoser
    2. 200 g sötmandlar
    3. 1 msk flytande kokosolja
    4. 1 st vaniljstång
    5. 1 nypa havssalt
  1. Fyllning:

    1. 1,5 st färsk ananas (250 g fruktkött)
    2. 3 dl kokosgrädde
    3. 225 g fryst mango i bitar
    4. 2–3 msk flytande honung
    5. 2–3 tsk syltad ingefära
  2. Topping:

    1. kokosflakes
    2. färsk ananas

Gör så här

    1. 1.

      Låt aprikoserna ligga i blöt över natten. Skålla, skala och rosta mandlarna. Mixa mandlarna i en matberedare eller mixer. Häll av överbliven vätska och tillsätt aprikoser och olja i mixern. Blanda väl.

    2. 2.

      Tillsätt de urskrapade vaniljfröna och saltet. Blanda, och fyll smeten i en form med avtagbar kant. (Vi har använt en form med en liten diameter, 15 cm, för att få en hög tårta men det går lika bra att välja en vidare diameter och göra en lägre tårta.)

    3. 3.

      Täck formen och ställ i frysen.

    4. 4.

      Mixa ananasen i en matberedare eller mixer. Tillsätt kokosgrädde och mango, låt det mixas väl. Smaksätt med honung och syltad ingefära.

    5. 5.

      Fyll formen och ställ tillbaka i frysen, övertäckt. Frys i minst 4 timmar. Tänk på att låta den temperera före servering.

    6. 6.

      Dekorera med hackad ananas och rostade kokosflakes vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?