Mandeltorsk

Mandeltorsk

Av: / Foto: http://zeinaskitchen.se/mandelfisk-skola
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torskfile
    2. 50 g smör
    3. 1 dl ströbröd
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1 msk torkad persilja
    6. 1 tsk torkad oregano
    7. Salt & peppar
    8. 1 dl vatten
    9. 1 msk citronsaft från en färsk citron
    10. 50 g mandelspån
  1. Citronsås

    1. 15 g smör
    2. 3,5 msk vetemjöl
    3. 5 dl mjölk
    4. 4-5 msk citronsaft från färsk citron
    5. Salt & peppar
    6. 0,5-1 tsk gurkmeja

Gör så här

    1. 1.

      Fisken: Värm ugnen till 200°. Tina upp fisken och lägg i en ugnsform. Smält smöret i en kastrull, pressa i vitlöksklyftan och blanda med alla kryddor. Rör i vatten, citron och slutligen ströbröd. Smeta röran på fisken och strö på mandeln. Baka fisken mitt i ugnen i 20-30 min, tiden kan variera beroende på hur stora/tjocka fiskbitar du har. Jag hade torskrygg och de bakades 25 min i ugnen. Ta ut och servera med citronsås, ärtor och potatis.

    2. 2.

      Citronsås: Smält smöret och fräs mjöl och gurkmeja några sekunder. Du kan utesluta gurkmejan, men då får du en vit sås. Tillsätt mjölk, salt och peppar, koka upp såsen under omrörning. Låt sjuda långsamt i 2-3 min. Pressa i citronsaft och servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?