Mandelpizza med skinka och champinjoner

Mandelpizza med skinka och champinjoner

Av: / Foto: Malte Danielsson
45 min
2 pizzor
Smarrig pizza gjort på mandelmjöl med klassisk topping av skinka och champinjoner.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

  1. Pizzadeg:

    1. 2 msk smör
    2. 2 1/2 dl mandelmjöl
    3. 1 tsk fiberhusk
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1/2 tsk bakpulver
    6. 1/2–1 dl vatten
    7. 1 ägg
    8. 1 krm oregano
  2. Tomatsås:

    1. 1 gul lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 1 msk olivolja
    4. 5 soltorkade tomater i olja
    5. 400 g konserverade cocktailtomater
    6. 1 tsk torkad basilika
    7. 1 tsk torkad oregano
    8. salt och svartpeppar
  3. Topping:

    1. 200 g skinka
    2. 150 g mozzarella
    3. 100 g champinjoner
    4. 100 g riven ost
    5. 50 g rucolasallad
    6. 6 cocktailtomater
    7. lite pizzakrydda

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och blanda alla ingredienser till degen i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter.

    2. 2.

      Baka ut degen till två bottnar och lägg dem på en smord pappersklädd plåt.

    3. 3.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter.

    4. 4.

      Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano till löken. Salta och peppra. Låt småkoka i cirka 10 minuter. Bred tomatsåsen över pizzabottnarna.

    5. 5.

      Strimla skinkan och skiva mozzarellan och champinjonerna. Lägg på mozzarella, skinka och champinjoner. Strö över riven ost.

    6. 6.

      Grädda pizzan i mitten av ugnen i 7 minuter. Toppa med rucolasallad och klyftade cocktailtomater.

Tips från kocken

Mandelmjöl ger pizzan en härligt len och nötig smak.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?