Mandelmaränger

Mandelmaränger

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
15 st
Fina marängtoppar med choklad och rostad mandel lyser upp fikabordet.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 100°, gärna varmluft
    2. 3 st äggvitor
    3. 2 dl strösocker
    4. 50 g rostade mandelspån
  1. Garnering

    1. 50 g mörk choklad
    2. 25 g rostade mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite efter hand. Vispa marängen styv och blank.

    2. 2.

      Vänd i mandelspånen. Klicka ut marängerna på en plåt med bakpapper.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. De ska vara torra på undersidan men lite sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärmen.

    4. 4.

      Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den på marängerna. Strö på mandelspån.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Maränger
Är innehållet i detta recept olämpligt?