Mandelkaka med hallon

Mandelkaka med hallon

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
12 bitar
Mandel och bär är gott ihop. Rör samman, baka och njut!
Fler recept på:
Baka, Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 400 g grovt riven mandelmassa
    3. 3 st ägg
    4. 100 g rumsvarmt smör eller margarin
    5. 1 dl vetemjöl
    6. 1 1/2-2 dl färska hallon
  1. Garnering

    1. hallon
    2. siktat florsocker
    3. kryddgrönt, mynta eller citronmeliss
  2. Servering

    1. vispad grädde eller vispad crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Kläm ett bakplåtspapper i en rund springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj form och papper.

    2. 2.

      Blanda samman riven mandelmassa, ägg, smör och mjöl med hjälp av en elvisp. Fördela smeten i formen. Fördela hallonen i smeten. Grädda i ugnens mitt 30-35 minuter. Garnera och servera.

Fler recept på:
Baka, Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?