Mandelkaka

Mandelkaka

Av:
10
En lite kladdig kaka som med fördel kan göras en dag innan den ska ätas. Aprikospurén gör kakan saftig och förstärker mandelsmaken.
Annons

Ingredienser

    1. 2 Ägg
    2. 1,5 dl Socker
    3. 1 dl Mandel
    4. 1 dl Hasselnötter
    5. 100 g Mandelmassa
    6. 200 g Apricospuré barnmat
    7. 2 msk Smör
    8. 0,5 dl Vetemjöl
    9. 1 krm Bakpulver
    10. 1 dl Vispgrädde
    11. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

    2. 2.

      Skålla, skala och mal mandeln. Hacka hasselnötterna. Hacka mandelmassan.

    3. 3.

      Rör ner aprikospuré, mandel, nötter och mandelmassa i äggsmeten.

    4. 4.

      Smält smöret och rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det. Vispa grädden och rör försiktigt ner den.

    5. 5.

      Smöra och bröa en forma med löstagbara kanter, ca 24 cm. Häll i smeten och grädda i 175° ca 40 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan stå minst ett par timmar i formen innan den serveras. Pudra med florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?