Mandelgianduja

Mandelgianduja

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
1 längd
En blandning av mixade nötter och choklad - mums!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 200 g sötmandel
    2. 1 bittermandel
    3. 1 dl florsocker
    4. 200 g mörk el ljus choklad
    5. 1/2 dl flytande glykos
  1. Garnering

    1. 100 g mörk el ljus choklad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg sötmandlarna i en matberedare och kör dem i ett par minuter tills de är riktigt finhackade och börjar avge olja.

    2. 2.

      Tillsätt finriven bittermandel och florsocker och kör matberedaren ytterligare en stund tills det börjar bildas klumpar.

    3. 3.

      Bryt chokladen i bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn på låg effekt. Tillsätt flytande glykos och den smälta chokladen i mandelsmeten. Kör ytterligare en stund till en smidig massa.

    4. 4.

      Forma massan till en längd och låt den ligga kylskåpskallt ett par timmar.

    5. 5.

      Garnering: Bryt mörk eller ljus choklad i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Häll ut på smörpapper och rulla den kalla längden i chokladen. Lägg på smörpapper att stelna.

    6. 6.

      Förvara längden kylskåpskallt. Låt den blir rumsvarm innan du skär upp den för servering.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?