Mandelbräck

Mandelbräck

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
10 min
1 plåt
Knaprigt och knäckigt mandelbräck.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 3 1/2–4 dl socker
    2. 1 påse mandelspån (50 g)
    3. 1 påse hel skalad mandel (50 g)

Gör så här

    1. 1.

      Häll sockret i en tjockbottnad vid panna eller i en gjutjärnspanna. Smält sockret på medelvärme utan att röra för mycket.

    2. 2.

      Rör så försiktigt att osmält socker glider ner i det smälta tills allt har smält och blivit ljusbrunt.

    3. 3.

      Tillsätt mandeln, rör om kvickt och häll ut på bakpappersklädd plåt. Försök att breda ut till ett jämnt lager. Låt stelna och bryt i bitar.

Tips från kocken

□Obs! Det smälta sockret blir mycket varmt! Inte lämpligt att göra med små barn! □Ju större mängd socker, desto svårare. Får du problem, börja om igen.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?