Mandelbotten under randig topp

Mandelbotten under randig topp

Av: / Foto: Erik Karlsson
200 min
8 personer
Riktigt smarrig dessert!
Fler recept på:
Efterrätt, Blåbär, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 125 g sötmandlar
    2. 60 g smör
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 dl mandelmjöl
  1. Fyllning

    1. 500 g mascarpone
    2. 250 g crème fraiche
    3. 1 1/2 dl strösocker
    4. 3 st gelatinblad
    5. 3 msk blåbärspuré, barnmat
    6. 3 msk mangopuré, barnmat
  2. Topping

    1. hackade pistaschnötter

Gör så här

    1. 1.

      Hacka sötmandeln fint med kniv, smält smöret och blanda med sötmandel, socker och mandelmjöl. Häll i form med löstagbar kant eller i 8 glas och ställ kallt.

    2. 2.

      Vispa mascarpone, crème fraiche och socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter, lyft upp utan att krama ur och låt smälta i en kastrull under omrörning. Rör genast ner i krämen och vispa runt. Fördela i två skålar.

    3. 3.

      Blanda ner blåbärspurén i den ena skålen, mango i den andra.

    4. 4.

      Häll blåbärskrämen på bottnen och därpå försiktigt mangokrämen, strö över hackade pistaschnötter och ställ kallt minst 3 timmar.

Fler recept på:
Efterrätt, Blåbär, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?