Mandelbiscotti med mintchoklad

Mandelbiscotti med mintchoklad

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
120 min
40 biscotti
Recept på mandelbiscotti med mintchoklad.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mandel
    2. 2 st ägg
    3. 2 1/2 dl socker
    4. 1/2 msk vaniljsocker
    5. 1/2 st citron, rivet skal
    6. ett par droppar bittermandelarom eller mandellikör
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 4 1/2 dl vetemjöl
    9. 100 g mintchoklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Mixa häften av mandlarna fint och ställ åt sidan. Dela resten av mandlarna på längden med kniv och rosta dem i en torr, het stekpanna cirka 5 minuter, ställ åt sidan.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner citronskal och bittermandelarom/mandellikör. Blanda ihop bakpulvret med mjölet och tillsätt den mixade och den rostade mandeln. Hacka chokladen grovt och blanda ner i mjölblandningen. Rör ner detta i äggblandningen och arbeta ihop till en deg.

    4. 4.

      Forma degen till 2 längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Grädda gyllenbruna cirka 30 minuter i mitten av ugnen.

    5. 5.

      Låt längderna svalna något och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i sneda skorpor och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Torka skorporna i ugnen cirka 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?