Mandelbakelser med grädde och jordgubbar

Mandelbakelser med grädde och jordgubbar

Av:
40 min
8 stycken
Enkel och god mandelkaka som serveras med lättvispad grädde och färska bär.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Jordgubbar, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl hel, skållad mandel
    2. 1 st citron
    3. 100 g smör
    4. 1 1/2 dl socker
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 2 st ägg
    7. 140 g glutenfri mjölblandning för kakor
    8. 1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Hacka mandeln fint. Riv skal från citronen.

    2. 2.

      Vispa mjukt smör, vaniljsocker och socker krämigt. Rör ned ett ägg i taget.

    3. 3.

      Rör ihop mjöl och bakpulver och tillsätt.

    4. 4.

      Fördela smeten i 6-8 st smorda cocotteformar och grädda på 175 grader ca 15 minuter.

    5. 5.

      Ta ut och låt svalna. De kommer att sjunka ihop i mitten om allt gått väl – ett perfekt hål att fylla med grädde!

    6. 6.

      Toppa med jordgubbar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?