Mandelbakade äpplen

Mandelbakade äpplen

Av: / Foto: Lennart Weibull
45 min
4 personer
En dessert som fullkomligt smälter i munnen.
Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 2–4 st äpplen, beroende på storlek
    2. 1 dl crème fraiche
    3. 1 dl mandelspån
    4. 1/2 dl strösocker
    5. 1/2 tsk vaniljsocker
    6. 50 g riven mandelmassa
  1. Gräddfraiche

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 1 dl vispgrädde
    3. 3/4 dl strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg äpplena med snittytan upp i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Blanda crème fraiche, mandelspån, socker, vaniljsocker och riven mandelmassa. Fördela smeten på äpplena.

    3. 3.

      Ställ in mitt i 225° varm ugn och grädda i ca 15 min eller tills äpplena är mjuka, pröva med en sticka.

    4. 4.

      Tiden kan variera lite beroende på vilken äppelsort du använder.

    5. 5.

      Vispa crème fraiche, vispgrädde och socker krämigt. Servera äpplena varma tillsammans med gräddfraichen.

Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?