Mandel- och pepparkakskaka

Mandel- och pepparkakskaka

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
1 långpanna
Knäckig och seg på en och samma gång. Dessutom få ingredienser, lätt att göra och försvinnande god!
Fler recept på:
Brownies, Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 100 g sötmandel, ca 1 1/2 dl
    2. 25 pepparkakor
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. 200 g smör
    5. 2 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Mixa mandeln och pepparkakorna ganska fint i en matberedare. Lägg i en skål med sockret.

    2. 2.

      Smält smöret och blanda ner. Rör till sist ner äggen.

    3. 3.

      Häll upp smeten bakpappersklädd form, ca 15x20 cm.

    4. 4.

      Baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kakan kommer att bubbla mycket i ugnen, men det ska den göra!

Tips från kocken

Denna kaka mår bäst av att stå till sig 1–2 dagar i kylen. Skär i små munsbitar och servera lite vinterfrukt till. Eller gör extra mycket citrussallad (som är till ris à la maltan) och servera den även till pepparkakskakan.
Fler recept på:
Brownies, Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?