Mammas Lasagne

Mammas Lasagne

Av:
60 min
6 Portioner
Galet god lasagne helt enkelt!
Annons

Ingredienser

  1. Varor

    1. 3 Styck Gul lök
    2. 400 Gram Köttfärs
    3. 2 Burkar Krossade tomater
    4. 2-4 Klyftor Vitlök
    5. 2 Msk Basilika
    6. 2 Msk Oregano
    7. 1,5-2 Msk Salt
    8. Peppar
    9. Cayen el. Tabasko
    10. 1 Tärning Köttbuljong
    11. 7 Dl Mjölk
    12. 1 Dl Mjöl
    13. 4 Dl Riven ost
    14. Pastaplattor

Gör så här

    1. 1.

      Fräs köttfärs och den hackade gullöken

    2. 2.

      Häll i tomater, pressad vitlök, basilika, oregano, salt, peppar, cayen/tabasko och buljongtärning.

    3. 3.

      Häll i 5 dl mjölk och koka upp under omrörning.

    4. 4.

      Gör redning av 2dl mjölk och 1dl mjöl. Häll i under omrörning och späd med mer mjölk om för tjock.

    5. 5.

      Koka i 10 minuter. Rör om ofta!

    6. 6.

      Rör ner 3dl av den rivna osten.

    7. 7.

      Bygg lager av smet och pastaplattor i en ugnssäker form. Börja och avsluta med smet. Toppa med riven ost.

    8. 8.

      Kör i ugnen i 30-40 minuter. Börjar det bli bränt ovan, täck med folie.

Är innehållet i detta recept olämpligt?