Mammas köttfärspaj i långpanna

Mammas köttfärspaj i långpanna

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 9 dl Mjöl
    2. 300 g Smör
    3. 8 msk Vatten
  2. Fyllning

    1. 1 kg Köttfärs
    2. 2 Lökar, hackade
    3. 200 g Skivade champinjoner
    4. 1 Röd paprika, hackad
    5. 1 Grön paprika, hackad
    6. 2 Äggulor
    7. 2 dl Créme fraiche
    8. 3 tsk Salt
    9. 3 krm Svartpeppar
  3. Äggstanning

    1. 9 Ägg
    2. 9 dl Mjölk
    3. 3-4 hg Riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Förgrädda pajskalet i 10 min i 200 grader.

    2. 2.

      Bryn köttfärs, lök, svamp och paprika. Blanda ner det övriga till fyllningen och lägg i pajskalet.

    3. 3.

      Gör äggstanningen och häll över pajen.

    4. 4.

      Grädda i 50-60 min i 200 grader. Garnera med paprikaringar. Servera sallad och bröd till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?