Mammas kanel- & vaniljbullar

Mammas kanel- & vaniljbullar

Av:
40 st
Annons

Ingredienser

    1. 50 gram jäst
    2. 200 gram smör
    3. 5 dl mjölk
    4. 850 gram vetemjöl
    5. 2 dl socker
    6. 1/2 tsk salt
    7. 1 1/2 tsk kardemumma
    8. pärlsocker
    9. 1 ägg
  1. Fyllning vanilj

    1. 1 dl vaniljsocker
    2. 50 gram smör
  2. Fyllning kanel

    1. 2 msk kanel
    2. 1 dl socker
    3. 50 gram smör

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Smula ner jästen i en stor bunke.

    2. 2.

      Tillsätt mjölken i smöret så vätskan blir fingervarmt (37 grader). Häll lite av degspadet i bunken och lös upp jästen.

    3. 3.

      Blanda ihop socker, salt och kardemumma. Tillsätt resten av degspadet, sockerblandningen och mjöl i bunken.

    4. 4.

      Arbeta ihop allt till en deg som får jäsa i 60 minuter eller till dubbel storlek.

    5. 5.

      Mjöla en yta och en kavel. Dela degen i två med en degskrapa. Kavla ut ena delen på den mjölade bänken till en rektangel.

    6. 6.

      Smöra degen och häll sedan över antingen vaniljsocker eller kanel & socker.

    7. 7.

      Rulla ihop och skär ca 3 cm tjocka bullar med hjälp av degskrapan. Lägg bullarna i papper och låt jäsa i 30 minuter övertäckta. Ställ in ugnen på 250 grader.

    8. 8.

      Pensa bullarna med ett lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?