Mammas fisksoppa

Mammas fisksoppa

Av:
180 min
6
En jättegod fisksoppa med smak av curry och sötma.
Annons

Ingredienser

  1. Fisksoppa

    1. 3 msk olja
    2. 3 st vitlöksklyftor
    3. 1 st gul lök
    4. 3 msk curry
    5. 1 st fänkål
    6. 3 st morötter
    7. 1 burk persikor
    8. 1 pkt krossade tomater
    9. 6 dl grädde
    10. 2 dl grönsaksbuljong
    11. 2 dl fiskbuljong
    12. 1 knippe persilja
    13. 1 dl matlagningsvin
    14. 500 g fisk: torsk, lax, kolja
  2. Fisk

Gör så här

    1. 1.

      Stek olja, vitlök, lök och curry på hög värme. Rör senare ner lök, morötter och fänkål och stek en liten stund.

    2. 2.

      Tillsätt: vatten, buljongtärningar, krossade tomater, grädde, matlagningsvin och spad från persikoburken efter behag (går bra att börja med till exempel halva burken). Låt detta koka. Smaka av med salt, persikospad, mer curry.

    3. 3.

      Hacka och tillsätt persikorna, persilja och andra örter efter behag.

    4. 4.

      15-20 minuter innan soppan ska serveras: tillsätt jämnstora, tinade fiskbitar. Tillsätt eventuellt mer salt, eftersom fisken lätt suger åt sig saltet i soppan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?