Majsplättar med ratatouille och mozzarella

Majsplättar med ratatouille och mozzarella

Av:
40 min
4 portioner
En perfekt, vegetarisk vardagsmåltid. Ratatouillen går snabbt att göra och plättarna slänger man ihop på ett kick. Enkelt, och riktigt gott!
Annons

Ingredienser

  1. Majsplättar

    1. 130 g Majsmjöl
    2. 60 g Rismjöl
    3. 0,5 msk Bakpulver
    4. 1 tsk Salt
    5. 0,5 st Gul lök
    6. 0,5 st Paprika
    7. 2,5 dl Naturell yoghurt
    8. 1 dl Vatten
    9. 2 msk Olivolja
    10. 1 dl Majskorn
  2. Ratatouille

    1. 1 st Aubergine
    2. 1 st Squash
    3. 1 st Paprika, gul
    4. 1 st Paprika, röd
    5. 1 st Gul lök
    6. 2 st Vitlöksklyftor
    7. 400 gram Krossade tomater
    8. 1,5 tsk Basilika, torkad
    9. 1,5 tsk Timjan, torkad
    10. Olivolja
    11. Flingsalt
    1. 1 pkt Mozzarella

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader varmluft och hacka aubergine, squash och paprika i matiga bitar.

    2. 2.

      Lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt och ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta 20 minuter i ugnen. Rör om efter halva tiden.

    3. 3.

      Blanda de torra ingredienserna till plättarna och finhacka löken och paprikan. Blanda ner övriga ingredienser till plättarna.

    4. 4.

      Grovriv vitlöken och skär den gula löken till ratatouillen i halvmåneformade bitar.

    5. 5.

      Fräs löken i olivolja och häll över de krossade tomaterna. Smaksätt med basilika och timjan och rör ner de rostade grönsakerna när de är färdiga.

    6. 6.

      Smaka av ratatouillen och låt puttra medan du steker plättarna.

    7. 7.

      Servera majsplättarna med ratatouillen och skivad mozzarella.

Är innehållet i detta recept olämpligt?