Majs- och kycklingpaj

Majs- och kycklingpaj

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 2 finhackade schalottenlökar
    2. 1 msk smör till stekning
    3. 1 grillad kyckling
    4. 1 burk avrunnen majs
    5. 4-5 soltorkade tomater i mindre bitar
    6. 1/2 dl vispgrädde
    7. 2 dl grovriven ost, gärna lagrad
    8. ev 1 ägg
    9. salt, peppar
    10. 1 rulle kyld smördegsplatta
    11. 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

    1. 1.

      Rensa kycklingen från skinn och ben. Fräs löken mjuk i smöret utan att det tar färg. Rör ner kyckling, majs, tomater och grädde och låt puttra på svag värme några minuter

    2. 2.

      Rör ner osten och tillsätt ägget om fyllningen verkar tunn. Smaka av med salt och peppar och lägg över blandningen i en låg pajform, ca 25.

    3. 3.

      Skär smördegen i 2 cm breda remsor och "ruta" pajen. Tryck fast den överblivna degen runt kanten och pensla med uppvispat ägg

    4. 4.

      Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 min eller tills ytan fått fin färg och fyllningen är genomvarm. Servera med en sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?