Majonnäs, utan ägg

Majonnäs, utan ägg

Av:
10 min
En äggfri och därmed vegansk majonnäs som är enkel att mixa ihop, då den inte skär sig så lätt. Smaksätt gärna, med exempelvis vitlök, eller använd i en hamburgerdressing.
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 dl kikärtsspad
    2. 1 tsk vitvinsvinäger
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. salt
    5. vitpeppar
    6. 2-2,5 dl rapsolja
    7. ev smaksättning

Gör så här

    1. 1.

      Mixa ihop alla ingredienser (samt eventuell smaksättning) utom rapsoljan med en mixerstav i en hög, smal skål.

    2. 2.

      Ställ mixerskålen stadigt, gärna på en fuktig disktrasa, och droppa i lite rapsolja i taget medan du mixar.

    3. 3.

      Smaka av när du mixat i 2 dl olja, och tillsätt mer om majonnäsen är för skarp i smaken.

    4. 4.

      Kyl innan servering eller användning.

Är innehållet i detta recept olämpligt?