Majonäs/Aioli

Majonäs/Aioli

Av:
10 min
Detta är för lätt att göra själv så det finns ingen anledning att köpa fördigt.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Äggula
    2. o,5 msk Vitvinsvinäger
    3. 1 tsk Dijongsenap
    4. 2 dl Rapsolja
    5. Salt & Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Se till att alla ingredienser har samma temperatur, förslagsvis rumstemperatur.

    2. 2.

      Vispa ihop äggula, vinäger och senap.

    3. 3.

      Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.

    4. 4.

      Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Om majonnäsen bli för tjock, späd med några droppar vatten.

    6. 6.

      Tillsätt 2-3 vitlöksklyftor i majonäsen så blir det aioli.

Är innehållet i detta recept olämpligt?