Mains kaka med kokosglasyr

Mains kaka med kokosglasyr

Av:
50 min
20 bitar
Lättbakad och går att frysa
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 4 st Ägg
    2. 6 dl Socker (510g)
    3. 150 g Rumsvarmt smör
    4. 6 msk Kakao
    5. 2 tsk Vaniljsocker
    6. 2 krm Salt
    7. 3 dl Vetemjöl (180g)
  2. Kokosglasyr

    1. 200 g Kokos
    2. 2 dl Socker (170g)
    3. 1 dl Sirap
    4. 1½ dl Vispgrädde
    5. 75 g Smör

Gör så här

    1. 1.

      Kaka: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker. Vispa i smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligrn ner mjölet

    2. 2.

      Bred ut krämen i en liten långpanna (25 x 35 cm) klädd med bakplåtspapper. Bred inte smet ända ut i kanterna.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter

    4. 4.

      Glasyr: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 min, rör då och då.

    5. 5.

      Bred glasyren på kakan och gräda i ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.

    6. 6.

      Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar

Är innehållet i detta recept olämpligt?