Mahi sefid med örtris

Mahi sefid med örtris

Av:
4 pers
Norouz middag
Annons

Ingredienser

  1. Örtris

    1. 4 dl Basmatiris
    2. 200 g Färsk purjo/salladslök
    3. 200 g Färsk dill
    4. 200 g färsk koriander
    5. 1 st färsk vitlök
    6. Salt efter smak
  2. Fisk i ugn

    1. 800 g hel vit fiskfilé/ hel fisk rensad
    2. 200 g färsk koriander
    3. 4 klyftor färsk vitlök
    4. 1/2k st gul lök
    5. 1 tsk färsk eller torkad gurkmeja
    6. 2 tsk torkad bockhornsklöver
    7. 3 tsk torkad limepulver
    8. 0,5-1 dl Sultana eller guldrussin
  3. Fat med feta ost och färska örter som tillbehör

    1. Bröd
    2. Fetaost
    3. Räddisor
    4. Valnötter
    5. Dadlar
    6. Salladslök
    7. färsk koriander
    8. färsk persilja
    9. färsk mynta

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och blötlägg riset.

    2. 2.

      Örtblandning till riset: Rensa och finhacka örterna och vitlöken. Blanda allt samman i en skål.

    3. 3.

      Skölj och koka upp riset. Skölj av och tillsätt örtblandningen till kastrullen och tillred som vanligt ris med tadig på slutet.

    4. 4.

      Örtfyllning till fisken: Mjukfräs den hackade löken. Tillsätt vitlöken. Tillsätt den hackade koriandern och bockhornsklövern och gurkmejan (riv om färsk). Gnid in fisken invändigt med limepulvret. Tillsätt russinen när blandningen är klar. Salta fisken lätt.

    5. 5.

      Om hel fisk, fyll magen och bind om med snöre. In i 180 g varmluftsugn. Om hel fiskfilé, lägg på folie i ugnsform. Lägg på örtblandningen. Täck hela fisken med folien och 200 g varmluftsugn.

Är innehållet i detta recept olämpligt?