Magdalenas saffrankladdkaka

Magdalenas saffrankladdkaka

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 100 gr Vit choklad
    2. 100 gr Smör
    3. 0,5 gr Saffran
    4. 2 Ägg
    5. 2 tsk Vaniljsocker
    6. 2,5 dl Mjöl
    7. 100 gr Mandelmassa
  1. Råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Hacka chokladen och låt den smälta ismöret. Rör sedan ner saffran.

    2. 2.

      Riv mandelmassan med den grova sidan på rivjärnet.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker poröst.

    4. 4.

      Sikta ner vaniljsocker och mjöl i äggsmeten. Rör ner chokladblandningen och mandelmassan.

    5. 5.

      Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbara kanter.

    6. 6.

      Grädda i 200 grader ca: 15-20 minuter.

    7. 7.

      Låt kakan kallna. Sikta florsocker över vid serveringen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?