Maffig chokladtårta

Maffig chokladtårta

Av:
90 min
10 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten:

    1. 3 st ägg
    2. 2½ dl strösocker
    3. 2½ dl vetemjöl
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. ½ dl kakao
    6. 1½ tsk bakpulver
    7. 100 g smör
    8. 125 g mörk choklad
  2. Glasyr:

    1. 100 g mörk choklad
    2. 75 g nougat
  3. Chokladgrädde:

    1. 2 msk vatten
    2. 2 msk kakao
    3. 2 msk strösocker
    4. 3 dl vispgrädde
  4. Garnering:

    1. hallon
    2. chokladploppar

Gör så här

    1. 1.

      Viska ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Smält smör och fint hackad choklad på svag värme.

    2. 2.

      Blanda chokladsmeten och mjölblandningen växelvis med äggvispet. Rör till en jämn smet.

    3. 3.

      Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen i ugnen i 175° i ca 30 minuter. Låt svalna i formen.

    4. 4.

      Glasyr: Smält hackad choklad med riven nougat på svag värme och häll den över kakan. Ställ kallt att stelna.

    5. 5.

      Chokladgrädde: Koka upp vatten, kakao och socker under omröring. Låt svalna. Vispa grädden och bland ner chokladsåsen försiktigt, men inte mer än att går att spritsa.

    6. 6.

      Lossa kakan och lägg upp på fat. Spritsa över chokladgrädde, garnera med önskad mängd hallon och chokladploppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?