Madeleines

Madeleines

Av: / Foto: Augusta Andersson
30 min
12 stycken
Små mjuka, franska muffinsliknande kakor. Skitgoda dessutom!
Annons

Ingredienser

  1. Kaksmet

    1. 80 g Rumstempererat smör
    2. 65 g Strösocker
    3. 1,5 tsk Vaniljsocker
    4. 1 msk Honung
    5. 2 Ägg
    6. 2 nypor Salt
    7. 90 g Vetemjöl
    8. 1 tsk Bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Vispa ihop smör och socker. Tillsätt sedan vaniljen, äggen och honungen. Rör tills alla ingredienser har gått ihop.

    3. 3.

      Sikta ner salt, vetemjöl och bakpulver i smeten och blanda.

    4. 4.

      Fyll smeten i en spritspåse (utan tyll) och spritsa ut på en smörjd och mjölad madelaineplåt. Kom ihåg att fördela smeten jämnt över alla snäckskal och att inte överfylla de!

    5. 5.

      Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    6. 6.

      Låt kakorna svalna på plåten, sen är det bara fritt fram att äta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?