Madeirasås

Madeirasås

Av:
30 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 2 st Schalottenlökar
    2. 100 gr Champinjoner
    3. 1 knippe Timjan
    4. 2 dl Rödvin
    5. 2 dl Maideravin
    6. 2 dl Kalvfond
    7. 2 dl Viltfond
    8. 3 msk Smör

Gör så här

    1. 1.

      Hacka champinjoner och löken grovt, bryn sedan i stekpannan med 1 msk smör. Tillsätt mer smör om det behövs. Lägg ner timjan, fräs i 1 minut till och häll på rödvin och Madeira. Koka tills hälften av vätskan återstår.

    2. 2.

      Sila vätskan och häll i en kastrull. Häll ner viltfond och kalvfond. Koka tills ett par deciliter återstår. Såsen bör nu vara lite tjockare och mycket mustig. Smaka av med salt och peppar, sänk värmen till lägsta och tillsätt 2 matskedar smör

Är innehållet i detta recept olämpligt?