Macarons med hallonfrosting

Macarons med hallonfrosting

Av:
130 min
30 St
Annons

Ingredienser

  1. 110 G Mandelmjöl
  2. 170 G Florsocker
  3. 90 G Äggvita
  4. 2 Msk Socker
  5. Rosa färg
 1. Chokladhallonkräm

  1. 50 G Tinade hallon
  2. 2 Msk Vispgrädde
  3. 125 G Vitchoklad hackad
  4. Ev. Färg

Gör så här

  1. 1.

   Sikta mandelmjöl och florsocker genom en sil i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under konstant vispning tills äggviteskummet blivit ett vitt, glansigt och fast skum. Tillsätt färg och vispa smeten slät. Vänd i mandelblandningen försiktigt med en slickepott. Det är viktigt att smeten är helt slät, men var försiktig, ju mer du rör desto lösare blir smeten!

  2. 2.

   Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut kakor som femkronor. De ska flyta ut något och bli platta. Dunka försiktigt plåten i bänken ett par gånger så slår du ut ev bubblor. Låt stå i rumstemperatur i ca en timme så de torkar en aning på ytan, då blir de finare vi avbakning. Ugn 125 grader och baka av ca. 20 minuter. Se upp så de inte får för mycket färg! Ta ut och svalna helt.

  3. 3.

   Kräm: Koka upp hallonen med grädden. Sila blandningen för att få bort kärnorna. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Häll upp i skål och kul i ca 1 timme tills den stelnat. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på hälften av kakorna. Para ihop med krämfri kaka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?