Lyxsallad

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
20 min
4 portioner
Lyxsallad på parmaskinka och buffelmozzarella.
Annons

Ingredienser

    1. 2 st mogna avokador
    2. 1 st liten rödlök
    3. 2 st gula paprikor
    4. 1 huvud krispsallad eller isbergssallad (mindre)
    5. 1 dl svarta oliver
    6. 8–10 skivor parmaskinka
    7. 100–150 g (avrunnen vikt) buffelmozzarellaost
    8. bröd
  1. Dressing

    1. 1 1/2 dl flytande crème fraiche på flaska
    2. ca 1 msk senap, gärna dijonsenap
    3. 1 msk pressad citronsaft samt lite finrivet citronskal 2 krm socker
    4. 3 krm salt eller 3–4 krm italiensk salladskrydda mald vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      1.Vispa samman dressingen och låt den stå och mogna i kyl en stund.

    2. 2.

      Skala och kärna ur avokadorna. Skiva löken och skär paprikan i grova bitar. Skär eller riv salladen i grova bitar, blanda med önskad mängd dressing. Lägg upp allt på ett fat med oliverna. Lägg på skinkan och mozzarellan. Servera med resterande dressing och bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?