Lyxpizza med salami och oliver

Lyxpizza med salami och oliver

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
4 personer
Glutenfri lyxpizza med salami och oliver.
Fler recept på:
Svamp, Tomater, Vitlök, Chili, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 2 dl vatten, ljummet
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 1/2 dl olivolja
    5. 1/2 tsk salt
    6. 3 1/2–4 dl glutenfri mjölmix
  1. Topping

    1. 2–3 dl tomatsås
    2. 2 msk färdig pesto
    3. 2 msk färdig tapenade
    4. 2–3 msk tomatpuré
    5. 1 st rödlök
    6. ca 10 st minitomater
    7. 100 g färska champinjoner
    8. 6 st sardeller med kapris
    9. 2 st vitlöksklyftor
    10. 2 msk torkad oregano
    11. 1 tsk torkad chili
    12. ca 20 st svarta kalamataoliver
    13. 100 g tunt skivad italiensk salami
    14. 3 dl riven pizzaost
    15. 1/2 dl olivolja
    16. malen svartpeppar
  2. Garnering

    1. färsk oregano

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en matberedare, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk, låt svälla 10 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölmixen och arbeta samman degen, låt jäsa 30 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    4. 4.

      Kavla ut degen till fyra rundlar i resten av mjölmixen, lägg på plåt med bakplåtspapper. Fördela tomatsås, pesto, tapenade och tomatpuré över dem.

    5. 5.

      Skär löken tunt, skiva tomaterna och svampen och fördela över bottnarna.

    6. 6.

      Hacka sardellerna fint tillsammans med vitlöksklyftorna. Blanda med oregano och chili och strö blandningen över bottnarna. Fördela även oliver och salami jämnt över bottnarna och toppa med osten. Ringla till sist lite olivolja över och krydda med grovmalen svartpeppar.

    7. 7.

      Grädda i ca 10–15 minuter. Garnera med några kvistar färsk oregano på pizzorna. Servera rykande varma tillsammans med en sallad.

Fler recept på:
Svamp, Tomater, Vitlök, Chili, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?