Lyxigt påskgodis på hemmagjord marsipan

Lyxigt påskgodis på hemmagjord marsipan

Av: / Foto: Christina Uhlin
16 st
Påskgodis på hemmagjord marsipan med god mandelsmak. Doppad i nougat och rullad i kakao är det ett lyxigt godis som är lika gott året om.
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl mandel
    2. 3¼ dl florsocker
    3. ½ dl strösocker
    4. ½ dl vatten
    5. 1 dl glykossirap
  1. Doppning:

    1. 200 g nougat
    2. 2 dl kakao

Gör så här

    1. 1.

      Mixa mandlarna och florsockret till ett fint pulver.

    2. 2.

      Koka upp strösocker, vatten och glykossirap och låt det svalna till 55°. Mixa det sedan med mandelpulvret.

    3. 3.

      Låt marsipanen vila ett dygn i kylen. Rulla den sedan till små ägg.

    4. 4.

      Doppning: Smält nougaten över varmt vattenbad. Doppa marsipanäggen, låt svalna något och rulla dem sedan i kakao. Lyft försiktigt upp äggen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?