Lyxiga mazarinrutor

Lyxiga mazarinrutor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
30 st
Härligt saftiga kakor som går snabbt och lätt att baka i lilla långpannan.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 300 g mjukt smör
    3. 3½ dl strösocker
    4. 3 st ägg
    5. ½–1 krm bittermandelolja
    6. 200 g mandelmassa
    7. 6 dl vetemjöl
    8. 2½ tsk bakpulver
    9. 2 tsk vaniljsocker
    10. 2½ dl mjölk
  1. Glasyr

    1. 4 dl florsocker
    2. 3–3½ msk vatten
    3. 2–3 msk jordgubbssylt (flaska)

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt bittermandelolja och riven mandelmassa.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x35 cm, med bakpapper.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Bred försiktigt glasyren på kakan. Ringla på sylt (lättast med sylt på flaska). Dra, med skaftet på tex en bordskniv, ut sylten så den blandar sig lite med glasyren. Låt stelna. Skär i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?