Lyxig texmex-gratäng

Lyxig texmex-gratäng

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Smarrig och lyxig gratäng med spiskummin och koriander.
Fler recept på:
Rödlök, Vitlök, Chili, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 400 g nötfärs
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. olja till stekning
    5. 3 tsk torkade chiliflakes
    6. 3 tsk rökt paprikapulver
    7. 3 tsk malen spiskummin
    8. 3 tsk malen koriander
    9. salt och peppar
  1. Ostsås

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 200 g naturell färskost
    3. 1 dl riven smakrik ost
  2. Servering

    1. nachos
    2. inlagd eller picklad chili
    3. färsk eller picklad gurka
    4. hackad rödlök
    5. färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 °C.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja tillsammans med färsen och alla kryddor. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Rör ihop alla ingredienserna till gratängsåsen.

    4. 4.

      Lägg upp den stekta färsen i en stor, lättsmord ugnsfast form, eller fördela i portionsformar. Toppa med gratängsås och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Tips från kocken

Pickla egna grönsaker i en klassisk 1-2-3-lag. Koka ihop 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Lägg ansade grönsaker i en burk och häll på den varma lagen. Låt svalna. Låt stå kylskåpskallt i 1–2 dygn.
Fler recept på:
Rödlök, Vitlök, Chili, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?