Lyxig lasagne

Lyxig lasagne

Av: / Foto: Erik Karlsson
70 min
4 port
Servera lasagnen direkt från ugnen tillsammans med ett glas rött vin!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Morot
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 10 st lasagneplattor
    3. 2 nävar rucolasallad
    4. 2 dl riven ost
    5. 5 st cocktailtomater
  1. Köttfärsås

    1. 1 st gul lök
    2. 1 st morot
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 500 g blandfärs
    5. 1 msk olivolja
    6. 400 g krossade tomater
    7. 1 msk tomatpuré
    8. 1 dl vitt vin
  2. Béchamelsås

    1. 30 g smör
    2. 1/2 dl vetemjöl
    3. 1 liter mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Köttfärssås: Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten. Skala och hacka vitlöken.

    2. 2.

      Bryn köttfärsen i en stor stekpanna i olivoljan. Tillsätt lök, morot och vitlök. Häll över krossade tomater, tomatpuré och vin, smaka av med salt och peppar. Låt puttra minst 20 min.

    3. 3.

      Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Låt sjuda några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka rucolasalladen.

    4. 4.

      Häll lite av köttfärssåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter béchamelsås och ett lager rucolasallad. Fortsätt att varva köttfärssås, lasagneplattor och sås i formen. Avsluta med béchamelsås och strö över riven ost. Lägg en rad av halverade cocktailtomater på toppen.

    5. 5.

      Ställ in i ugn ca 25 min eller tills lasagnen fått fin färg.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?