Köttfärssås: Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten. Skala och hacka vitlöken.
Bryn köttfärsen i en stor stekpanna i olivoljan. Tillsätt lök, morot och vitlök. Häll över krossade tomater, tomatpuré och vin, smaka av med salt och peppar. Låt puttra minst 20 min.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Låt sjuda några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka rucolasalladen.
Häll lite av köttfärssåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter béchamelsås och ett lager rucolasallad. Fortsätt att varva köttfärssås, lasagneplattor och sås i formen. Avsluta med béchamelsås och strö över riven ost. Lägg en rad av halverade cocktailtomater på toppen.
Ställ in i ugn ca 25 min eller tills lasagnen fått fin färg.