Lyxig landgång med lax

Lyxig landgång med lax

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
6 personer
En perfekt nyårsförrätt!
Fler recept på:
Sallad, Citron, Dill, Rödlök, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor landgångsbröd, ca 250 g
    2. ca 100 g cream cheese, naturell
    3. 1 dl hackad persilja
  1. Fyllning 1

    1. 100 g varmrökt lax
    2. ½ rödlök
    3. ½ rött äpple
    4. 100 g cream cheese, naturell
    5. svartpeppar
  2. Fyllning 2

    1. 150 g kallrökt lax
    2. ca 10 g färsk dill
    3. rivet skal av 1/2 citron
  3. Fyllning 3

    1. 150 g gravad lax
    2. 2 msk majonnäs
  4. Topping

    1. 15 räkor med skal
    2. 50 g krusig sallad
    3. tunt skivad rödlök
    4. 6 physalis i skivor
    5. 6 stora kapris
    6. smörgåskrasse

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning 1: Dela laxen i mindre bitar, lättast att dra isär med händerna. Hacka rödlök och äpple fint, blanda väl med laxen och färskosten till en röra. Smaka av med svartpeppar.

    2. 2.

      Fyllning 2: Finhacka laxen och dillen. Blanda och rör ner citronskalet.

    3. 3.

      Fyllning 3: Finhacka laxen och rör ihop med majonnäsen.

    4. 4.

      Skär bort kanterna på brödet. Bygg ihop landgången med en fyllning mellan varje lager. Lägg på den fjärde brödskivan.

    5. 5.

      Bre ut färskosten på landgångens topp och sidor så att det täcker. Dekorera kanterna med persiljan. Hit kan förberedas dagen innan.

    6. 6.

      Vid servering: Skala räkorna och fördela på landgången. Dekorera med små bitar sallad, rödlök, skivad physalis och kapris. Klipp över smörgåskrasse.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Dill, Rödlök, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?