Lyxig kryddrulle

Lyxig kryddrulle

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
22 stycken
Juliga och himmelsk goda rullar!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 3 3/4 dl vetemjöl, 225 g
    2. 1 tsk bakpulver
    3. 1,2 dl socker, 75 g
    4. 150 g smör
    5. 1 st liten äggula (spara äggvitan)
  2. Mandelfyllning

    1. 125 g mandel
    2. 2 dl florsocker
    3. 1 st äggvita
    4. 2 tsk kanel
    5. 1 tsk kardemumma
    6. 1 tsk ingefära
  3. Sockerglasyr

    1. 1 1/2 dl florsocker
    2. 1–2 1/2 msk vatten
    3. 50 g rostade mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman mördegen i en matberedare, men bara tills den precis går ihop, eller för hand. Låt den vila inlindad i plastfolie i kylen ca 30 min.

    2. 2.

      Mal under tiden mandeln och blanda med resterande ingredienser. Dela degen och kavla ut varje del till ca 18x34 cm. Fördela fyllningen i en sträng över plattan och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven neråt på bakplåtspapper och grädda i 200° tills de har fått fin färg, ca 15 min.

    3. 3.

      Rör samman glasyren och bred den på rullarna, strö över mandelspån och skär längderna i bitar.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?